Ikääntyneen ravitsemussuositukset ja ravitsemuksen erityispiirteet

03.04.2025 - 17.04.2025 Verkkototeutus

Ikääntyessä monipuolisella ruokavaliolla on entistä suurempi merkitys hyvinvoinnin ja toimintakyvyn ylläpitämisessä. Ruokavaliolla voidaan vaikuttaa ikääntyneiden jaksamiseen, vastustuskykyyn, lihasvoiman säilymiseen, sairauksiin ja lääkkeiden imeytymiseen. Koulutuksen aikana opit arvioimaan ja seuraamaan ikääntyneiden ravitsemustilaa ja saat tietoa ikääntyneiden ravitsemussuosituksista ja ravitsemuksen erityistilanteista.

Tavoitteet

  • osaa tunnistaa ikäihmisen ravitsemuksen erityispiirteet ja ravitsemusongelmat
  • osaa edistää ja toteuttaa ikäihmisen monipuolista ravitsemusta uudet ravitsemussuositukset huomioiden
  • osaa tunnistaa sairauksien ja lääkehoitojen vaikutukset ikäihmisen ravitsemukseen ja suun terveyteen
  • osaa toteuttaa ravitsemushoitoa erityistilanteissa 

Opetuksen ajankohdat: 3. ja 17.4.2025 klo 12-16

Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena.

Kouluttajana lehtori Kirsi Siira, SAMK

Lue lisää: https://www.samk.fi/jatkuva-oppiminen/ikaantyneiden-ravitsemussuositukset/

Jaa sivu