Kuvituskuvaa kulttuurireseptin prosessista

Kulttuuriresepti haavoittuvassa elämäntilanteessa oleville

12.10.2023

Kestävän kasvun Satakunta 2 -hankkeessa on meneillään kulttuuriresepti –pilotti. Kulttuurireseptin avulla voidaan lisätä kulttuurin saavutettavuutta, sekä mataloittaa osallistumisen kynnystä kohderyhmille, joilla on haasteellinen tilanne elämässä. Reseptin avulla haavoittuvassa elämäntilanteessa olevalle tarjotaan mahdollisuus kokea kulttuurielämys, johon voi mennä ystävän tai perheen kanssa tai mukaansa saa halutessaan kulttuurikaverin. Kulttuurikaveri on vapaaehtoinen kanssakokija ja vertaisopas.

Kulttuurireseptejä saa esim. OLKA-pisteiltä, Satapsykiatrialta ja Satakunnan syöpäyhdistykseltä. Kulttuurikohteina ovat tällä hetkellä Porin museot, Pori Sinfonietta, Emil Cedercreutzin museo Harjavallassa, Huittisten museo sekä Rakastajat teatteri. Reseptillä pääsee kaksi henkilöä ilmaiseksi tai alennuksella yhteen kulttuurikohteeseen. Kulttuurikaverin saa esim. Vapaaehtoiskeskus Liisan kautta Porista. Sotealan ammattilaiset voivat reseptillä viedä esim. ryhmiä tutustumaan museoon.

Kulttuurireseptiä koordinoivat Kestävän kasvun Satakunta 2 –hankkeen kulttuurihyvinvoinnin koordinaattorit sekä HYTE-yksikön kulttuurihyvinvoinnin koordinaattori. Kulttuuriresepti -pilotin kautta vahvistetaan myös kulttuurihyvinvoinnin kehittämistyötä, johon osallistuvat niin sote- kuin kulttuuriammattilaiset ja kokemusasiantuntijat. Kulttuuriresepti tai vastaava malli otetaan käyttöön tulevaisuudessa koko hyvinvointialueella.

Kulttuurireseptin toimintamallin kuvauksen löydät Innokylästä:  https://innokyla.fi/fi/toimintamalli/kulttuuriresepti

Lisätietoa kulttuurireseptistä:

Hankekoordinaattorit, kulttuurihyvinvointi, Kestävän kasvun Satakunta (RRP) -hanke:
paula.kaukiainen@sata.fi ja maija.kantola@sata.fi

HYTE-koordinaattori, kulttuurihyvinvoinnin edistäminen, HYTE-yksikkö:
outi.lahteenlahti@sata.fi

Jaa sivu