Neuvokas perhe -menetelmäkoulutukset lapsiperheiden hyvinvoinnin parissa työskenteleville – ilmoittautuminen on nyt käynnissä

26.6.2024

Satakunnassa ollaan toteutumassa Sydänliiton Neuvokas perhe -menetelmäkoulutuksia loka-marraskuussa ja ilmoittautuminen koulutuksiin on auennut. Koulutusten järjestämistä hallinnoi Kestävän kasvun Satakunta 2 -hanke, jonka rahoitus tulee EU:n elpymisvälineestä (Next Generation EU). Kouluttajana toimii Sydänliiton Neuvokas perhe -ohjaajakouluttaja. Koulutukset toteutetaan Teamsilla ja ne ovat osallistujille maksuttomia.

Neuvokas perhe tarjoaa kaikille lapsiperheitä kohtaaville ammattilaisille vaikuttavaksi todetun menetelmän ja omaan työhön sopivat työvälineet lapsiperheiden terveyden ja hyvinvoinnin tukemiseen sekä elintapaohjaukseen. Monialainen menetelmän käyttö mahdollistaa perheiden oikea-aikaisen avunsaannin ja vahvistaa perheiden hyvinvointia, kun viesti on sama kaikilta ammattilaisilta. Neuvokas perhe -menetelmän käytön laajentaminen on kirjattu alueelliseen lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmaan 2024–2025.

Koulutusten kohderyhmänä ovat terveydenhoitajat ja muut terveydenhuollon ammattilaiset, kasvatuksen ja opetuksen ammattilaiset, lastensuojelun ja perhetyön ammattilaiset, sekä järjestötyöntekijät ja yhdistysten vapaaehtoiset toimijat, jotka työskentelevät lapsiperheiden hyvinvoinnin parissa. Koulutukset on kohdennettu sekä uusille menetelmäosaajille, että vahvistusta hakeville.

Yli 75 % arvioi viime syksynä toteutuneen menetelmäkoulutuksen hyödylliseksi, ja lähes jokaisen mukaan koulutus toi uutta osaamista tai vahvisti olemassa olevaa osaamista lapsiperheiden hyvinvoinnin tukemiseen. Yksi syksyn koulutukseen osallistunut kuvasi, että menetelmä tulee olemaan mahtava lisä ja apu vanhemmuuden kysymyksiin, kun perheen kanssa pohditaan ruutuaikaa, lapsen nukkumista, syömistä ja tunnetaitoja.

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumislinkin löydät tästä koulutusmainoksesta.

Lisätietoja:

Essi Korpinen, essi.korpinen@sata.fi, hankekoordinaattori (Kestävän Kasvun Satakunta 2 -hanke)

Laura Ramstadius, laura.ramstadius@sata.fi, HYTE-koordinaattori

Sydänliiton yhteyshenkilö: Marjaana Kauranen, marjaana.kauranen@sydanliitto.fi

Kuva on ESR lippulogo ja teksti Euroopan union rahoittama ja NextGenerationEu

Jaa sivu