käsi ja näppäimistö

Digitaalisilla järjestelmillä uusia mahdollisuuksia etäkonsultaatioiden toteuttamiseen 

19.3.2024

Satakunnan hyvinvointialueella kehitetään etäkonsultaatioiden käytänteitä. Kestävän kasvun Satakunta 2 -hanke on apuna ja tukena kehittämistyössä. Tavoitteena on mallintaa etäkonsultaatio Satakunnan hyvinvointialueelle.  

 

Satakunnan hyvinvointialueella on käytössä digitaalinen järjestelmä, joka tarjoaa paitsi mahdollisuudet chat- ja etävastaanottojen toteutuksiin myös etäkonsultaatioon. Järjestelmä mahdollistaa ammattilaisten väliset videovastaanotot ja chat-keskustelut tietoturvallisesti.

 

Tällä hetkellä suunnittelussa on videokonsultaatioiden toteuttaminen, jolloin konsultti voi esimerkiksi julkaista vapaita aikoja järjestelmän kautta kalenteriin ammattilaisten varattaviksi. Konsultaatioita vastaanottavalle ammattilaiselle voidaan välittää asiakkaan henkilötiedot järjestelmän kautta, jolloin hän voi tutustua asiakkaan esitietoihin jo ennalta. Järjestelmä mahdollistaa myös asiakkaan kutsumisen konsultaatiotapahtuman videovastaanotolle. Tällöin asiakas saa kutsulinkin sähköpostiin tai tekstiviestillä ja voi liittyä tapahtumaan, vaikka omalta kotisohvalta. 

 

Etäkonsultaatioiden mallintamiselta odotetaan erilaisia hyötyjä. Tavoitteena on mallintaa etäkonsultaatiot sellaisiksi, että ne ovat helposti toteutettavia ja tuovat lisäarvoa konsultaatioihin. Asiakkaan kutsuminen mukaan videokonsultaatioon vahvistaa oletettavasti asiakkaan osallisuutta oman hoitonsa suunnittelussa. Etäkonsultaatiota tullaan arvioimaan hankkeen aikana. 

 

Lisätietoa:
Marika Riihikoski
hankekoordinaattori

Kestävän kasvun Satakunta 2 –hanke, Investointi 4.4

Jaa sivu