Paperilappuja, joissa on ihmisiä ja taloja

Julkaistu: Katsaus rakenteelliseen sosiaalityöhön Satakunnassa -raportti

29.2.2024

Sosiaalialan osaamiskeskus Pikassos Oy & Kestävän kasvun Satakunta 2 -hankkeen Rakenteellisen sosiaalityön raportointi -osa-alue (Satakunnan hyvinvointialue) ovat julkaisseet ensimmäisen KATSAUS RAKENTEELLISEEN SOSIAALITYÖHÖN SATAKUNNASSA -raportin.

Raportti syntyi tarpeesta koota satakuntalaisesta rakenteellisesta sosiaalityöstä olemassa oleva tieto ja tekeminen yksiin kansiin. Raportti voi toimia lähteenä rakenteellisesta sosiaalityöstä puhuttaessa sekä työkaluna rakenteellista sosiaalityötä tehtäessä. Lisäksi raportti toimii käynnissä olevan rakenteellisen sosiaalityön hankekehittämisen arvioinnin tukena. Raportti on tehty yhteistyönä ja sen tausta-aineistona toimi loka-marraskuussa 2023 tehty, laaja rakenteellisen sosiaalityön kysely.

Tervetuloa Rakenteellinen sosiaalityö Satakunnassa –raportin pariin! On iloinen asia, että rakenteellinen sosiaalityö kiinnostaa yhä useampaa ja yhä laajemmin – sillä kun voi oikeasti muuttaa maailmaa. Toivomme tämän raportin päätyvän jokaisen Satakunnassa toimivan sosiaalialan ammattilaiset, sosiaalialan johtotehtävissä olevan, sosiaalihuollon palveluista päättävän sekä sosiaalialan kehittämisestä tai tutkimuksesta vastaavan käsiin. Lisäksi toivomme, että jokainen aiheesta vähänkään kiinnostunut pääsee tämän asiakirjan kautta sisään rakenteellisen sosiaalityön maailmaan itseään kutkuttavan näkökulman kautta.

Raportti on jaettu kolmeen pääteemaan: rakenteellisen sosiaalityön tausta, tilanne vuonna 2023 ja tulevaisuus. Näin lukija löytää helpommin itseään kiinnostavan tiedon.

Lähde tutkimusmatkalle “RAKE”:n maailmaan: Rakenteellisen sosiaalityön katsaus_Satakunta_2023

Jaa sivu