Laatua ravitsemushoitoon – uusi ravitsemushoitosuositus

20.03.2024 - 20.03.2024 Satasairaala, N2 auditorio, Sairaalantie 3, Pori, myös etäosallistumismahdollisuus

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattiryhmille, sekä ruokapalvelujen toimijoille, hyvinvointialeen päättäjille, kunta- ja järjestötoimijoille, sekä muille ravitsemusterveydestä kiinnostuneille.

Uuden ravitsemushoitosuosituksen tavoitteena on mm. yhdenmukaistaa ja tehostaa ravitsemushoitoa sekä -ohjausta, ja siihen liittyviä käytäntöjä sosiaali- ja terveydenhuollossa ja antaa tähän työhön käytännönläheisiä suosituksia ja työkaluja.

Koulutusiltapäivän luennoilla käsitellään laadukkaan ja oikea-aikaisen ravitsemushoidon ja ravitsemusterveyden edistämisen toteuttamisesta potilas-, asiakas- ja asukasrajapinnassa.

Ohjelma:

12.30-12.35Tilaisuuden avaus
Sari Rantanen, sote-johtaja Satakunnan hyvinvointialue
12.35-13.00Ravitsemusterveyttä edistetään vaikuttavasti yhteistyössä
Sirpa Sarlio, neuvotteleva virkamies, STM
13.00-13.30Ravitsemusterveyden edistäminen HYTE-työn näkökulmasta
Laura Ramstadius, Hyte koordinaattori
13.30-14.00Ravitsemushoitosuosituksen tavoitteet ja keskeinen sisältö
Ursula Schwab, ravitsemusterapian professori, Itä-Suomen yliopisto
14.00-14.30Kahvitauko
14.30-15.00Eri ammattiryhmien rooli ravitsemushoidossa
Soile Ruottinen, erityisasiantuntija VRN
15.00-15.30Vajaaravitsemusriskin arviointi
Annamaija Leppimäki, ravitsemusterapeutti
15.30-15.55Ravitsemushoitosuositus ateriapalveluiden toteutuksessa
Katri Korpunen, ravitsemussuunnittelija, FM
15.55-16.00Loppusanat
Sirpa Sarlio, neuvotteleva virkamies, STM

Ohjelman muutokset ovat mahdollisia.

Voit ilmoittautua joko paikan päälle Satasairaalaan tai etäosallistujaksi (Teams-yhteys).

 

 

Logo Valtion ravitsemusneuvottelukuntaLogo Sosiaali- ja terveysministeriö                Logo Satakunnan hyvinvointialue

Jaa sivu