Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto

14.08.2023 - 20.12.2024 Sataedu Ulvila

KOULUTUS ON TARKOITETTU
Koulutus sopii sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille, jotka tarvitsevat työssään mielenterveys- ja päihdetyön osaamista ja haluavat vahvistaa ja syventää ammattitaitoaan alalla.

Mielenterveys- ja päihdetyön asiakkaita kohdataan kaikissa sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan työtehtävissä. Näiden tehtävien laadukkaaseen hoitamiseen mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto tarjoaa lisäosaamista.

Pääsyvaatimuksena on vähintään sosiaali- ja terveysalan tai kasvatusalan perustutkinnon tasoiset tiedot ja taidot. Sinulla ei välttämättä tarvitse olla mielenterveys- ja päihdetyöstä työkokemusta (tämä erikoisammattitutkinnon vaatimuksena).

KOULUTUKSEEN HAKEUTUMINEN JA KOULUTUKSEN TOTEUTUS

Hakuaika koulutukseen 21.5.2023 asti. Koulutus alkaa elokuussa 2023.

Hakijat kutsutaan hakuajan päättymisen jälkeen ryhmähaastatteluun. Haastattelukutsu lähetetään sähköpostitse.
Muistathan tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion.

Opinnot kestävät noin 1,5 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti. Suunnitelmassa huomioidaan aikaisemmin hankittu osaaminen ja ammattitaito.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina verkossa. Opetus toteutetaan Teamsin välityksellä 2-4 kertaa/tutkinnon osa. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella. Koulutukseen sisältyy itsenäistä työskentelyä.

TUTKINNON RAKENNE
Tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta:
– Ammatillisuuden toteuttaminen mielenterveys- ja päihdetyössä
– Lähi- ja läheisverkostoissa toimiminen
ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta:
– Digitaalisessa vuorovaikutuksessa toimiminen
– Laajentuvassa yhteisössä toimiminen
– Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmien käyttäminen

TUTKINNON SUORITTANUT
Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnon suorittanut voi työskennellä monipuolisesti sosiaali- , terveys- ja kasvatusalalla ja hyödyntäen näissä opinnoissa hankkimaansa lisäosaamista asiakkaiden kanssa. Työssä painottuu ammatillinen ja tavoitteellinen vuorovaikutus sekä kyky kohdata asiakas ja hänen läheisensä mielenterveys- ja päihdetyössä.

Tutustuthan tutkintokohtaisiin terveydentilavaatimuksiin ja SORA-säädöksiin ennen hakeutumista (https://sataedu.fi/opiskelu-sataedussa/nain-haet/sora-lait/).

Jaa sivu