Nuori mies ja nainen työskentelee laboratoriossa.

Satainno kokoaa sote-alan tutkimusta, kehittämistä ja osaamista

23.5.2022

Satakunnassa on otettu käyttöön Satainno -verkkosivusto, jonka avulla voidaan jakaa sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyvän tutkimuksen, kehittämisen, innovaatioiden sekä opetuksen tietoa laajasti. Satainno löytyy osoitteesta www.satainno.fi.

“Tavoitteena on, että jatkossa kuka tahansa pystyy yhden sivuston kautta saamaan tietoa kaikesta Satakunnassa tehtävästä työstä. Sivuston sisältö kasvaa ja täydentyy sitä mukaa kuin toimijat ehtivät siirtämään sinne materiaalia ja linkkejä,” Satasairaalan hanketoiminnan päällikkö Mari Niemi kertoo.

”Satakunnassa on monia sote-alan tutkimuksen, kehittämisen, innovaatioiden ja koulutuksen parissa toimivia tahoja. Olemme jo vuosia kasvattaneet toimijoiden välistä yhteistyötä. Vaikka yhteistyö on lisääntynyt, viestinnässä on nähty puutteita. Tieto kaikesta hyvästä toiminnasta on tavoittanut vain rajatut kohderyhmät tai sen hakemiseen on joutunut näkemään paljon vaivaa. Satainnolle on ollut todellinen tarve.” Niemi jatkaa.

”Satainno-verkkosivusto toimii koordinaatioalustana, joka tarjoaa maakuntaamme uusia keinoja kohtaamiselle ja vuoropuhelulle. Tämä mahdollistaa erillään olevien toimijoiden ohjautumisen yhteisen keskustelun äärelle. Parhaimmillaan Satainno lisää maakunnan innovaatiokyvykkyyttä ja sitä myötä kilpailukykyä. Tällä on siis merkitystä,” painottaa Porin perusturvan erityisasiantuntija Pauliina Hietasalo.

Sivuston valmistelutyössä aktiivisesti mukana ollut kehittämisyhtiö Prizztechin projektipäällikkö Niina Holappa esittää toivomuksen: ”Satainno tarjoaa mahdollisuuden kehittää ja kehittyä. Odotuksena on, että Satainno-sivusto otetaan ahkeraan käyttöön ja sisältöä kasvatetaan koko ajan. Kannattaa käydä tutustumassa.”

Satainnoa kehittämässä ja toteuttamassa on ollut laaja joukko satakuntalaisia toimijoita niin sote-toimijoista kuin yliopistokeskuksesta, korkeakoululuista, oppilaitoksista, Prizztechistä sekä järjestökentältä. Satainnon kehittämistä rahoitettiin vuosina 2020-2021 Satasote- Satakunnan sote-rakenneuudistuksen kehittämishankkeen kautta.

Lisätiedot: 

Mari Niemi
Hanketoiminnan päällikkö 
Satasairaala
044 707 7795
mari.niemi@satasairaala.fi

Niina Holappa
Satakunta Testbed -hankkeen projektipäällikkö 
Prizztech Oy
044 710 5455
niina.holappa@prizz.fi

Jaa sivu