Kuva on otos taidemaalauksesta, tekijä Mikola. Kuvassa lentää haarapääskyjä pilvistä taivasta vasten. Kuvaa on käytetty Satakulttuuria-hankkeen logona.

Muutokseen pyrkivä sosiaalityö: Ekososiaalinen sosiaalityö – katse luontosuhteeseen

13.10.2023 - 13.10.2023 Teams

Pe 13.10. kello 13 – 14.30: Ekososiaalinen sosiaalityö – katse luontosuhteeseen. Alustajina LuontoHyvaks-hankekehittäjät Pia-Maria Pohto ja Satu Freyberg, Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus KOSKE. Kommentoijana yliopisto-opettaja ja väitöskirjatutkija Elisa Rainerma, Jyväskylän yliopisto.

Sosiaalialan osaamiskeskus Pikassos järjestää Muutokseen pyrkivä sosiaalityö -seminaarisarjaa. Seminaarisarja järjestetään Microsoft Teamsilla, ja se on avoin kaikille kiinnostuneille.

Seminaarisarjassa käsitellään teemoja, sosiaalisia ja kulttuurisia taustatekijöitä sekä ilmiöitä, jotka voivat olla ammatillisesti haastavia tai herätellä yllättäviäkin tunteita. Seminaarisarjan avulla pyritään herättämään keskustelua ja pohdintaa esimerkiksi sosiaalityön ja yhteiskunnan muutostarpeista sekä paikoista ja rooleista, joita sosiaalityö voi ottaa.

Sarjan taustalla kulkee kysymys siitä, kenen kokemuksella on väliä ja miksi. Seminaarikertojen rakenne on aina sama: Ensin annetaan puheenvuoro käytännön asiantuntijalle, minkä jälkeen alustusta ja teemaa kommentoi tutkija.

Ajankohta: Joka toinen perjantai-iltapäivä kello 13.00 – 14.30. Syksyllä 2023 aloitamme 18.8. jatkaen 22.12.asti.

Syksyn 2023 ohjelma:
Pe 1.9. kello 13 - 14.30: Kaupunki-ilma tekee vapaaksi? Sosiaalityö maaseudulla kaupungistumisen aikakaudella. Käytännön alustaja vahvistuu myöhemmin. Kommentoijana YTT, yliopettaja Terhi Myller, Karelia-ammattikorkeakoulu.
Pe 15.9. kello 13 - 14.30: Kerrostuva haavoittuvuus - sijoitetun vammaisen lapsen osallisuus. Alustajana sijais- ja jälkihuollon päällikkö Eija Luodes, Kanta-Hämeen hyvinvointialue. Kommentoija vahvistuu myöhemmin.
Pe 29.9. kello 13 - 14.30: Paikkaansa etsimässä – pakolaiset ja pakolaisten parissa tehtävä sosiaalityö. Sosiaalityöntekijä Terhi Rautiainen, Pirkanmaan hyvinvointialue ja kommentoijana YTT, yliopistonlehtori Kati Turtiainen, Jyväskylän yliopisto.
Pe 13.10. kello 13 - 14.30: Ekososiaalinen sosiaalityö – katse luontosuhteeseen. Alustajina LuontoHyvaks-hankekehittäjät Pia-Maria Pohto ja Satu Freyberg, Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus KOSKE. Kommentoijana yliopisto-opettaja ja väitöskirjatutkija Elisa Rainerma, Jyväskylän yliopisto.
Pe 27.10. kello 13 - 14.30: Asiakkaiden ja omien tunteiden kohtaaminen sekä eettiset kysymykset sosiaalityössä. Alustajana psykiatrian toimialueen johtava sosiaalityöntekijä Eeva-Liisa Lejon, Pirkanmaan hyvinvointialue. Kommentoijana YTT, yliopistonlehtori Maija Mänttäri-van der Kuip, Jyväskylän yliopisto.
Pe 10.11. kello 13 - 14.30: Kohtuuttomat tapaukset ja tunnustusta vaille sairastaminen. Alustajana sosiaalityöntekijä Sanna Ahonen, Hus. Kommentoijana YTT, yliopistotutkija Anna Metteri, Tampereen yliopisto.
Pe 24.11. kello 13 - 14.30: Romanikulttuuri ja sosiaalityö – tuttua mutta vierasta. Alustajana sosiaalityöntekijä Jenita Stenroth, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue. Kommentoijana VTT, yliopistonlehtori Tuula Kaitsaari, Turun yliopisto.
Pe 8.12. kello 13 - 14.30: Moniulotteinen haavoittavuus - rakenteiden jäljillä jälkihuollossa. Alustajana johtava sosiaalityöntekijä Lilli Vesa, Satakunnan hyvinvointialue. Kommentoija tarkentuu myöhemmin.
Pe 22.12. kello 13 - 14.30: Kuka meistä on syrjäytynyt? Kenen kokemuksella on väliä ja miksi? Yhteenvetoa seminaarisarjasta. Alustajina kehityspäällikkö Minka Leino-Holm ja kehittämispäällikkö Anna Pekkarinen, sosiaalialan osaamiskeskus Pikassos. Kommentoija tarkentuu myöhemmin.

Tallennamme seminaarit ja viemme Pikassoksen YouTube-kanavalle, mikäli puhujat antavat luvan. Tallenteet ovat saatavilla Pikassoksen YouTube-kanavalla koko vuoden 2023 ja kevään 2024

Jaa sivu