Laatua ravitsemushoitoon – uusi ravitsemushoitosuositus
Tilaisuus on tarkoitettu kaikille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattiryhmille, sekä ruokapalvelujen toimijoille, hyvinvointialeen päättäjille, kunta- ja järjestötoimijoille, sekä muille ravitsemusterveydestä kiinnostuneille.
Uuden ravitsemushoitosuosituksen tavoitteena on mm. yhdenmukaistaa ja tehostaa ravitsemushoitoa sekä -ohjausta, ja siihen liittyviä käytäntöjä sosiaali- ja terveydenhuollossa ja antaa tähän työhön käytännönläheisiä suosituksia ja työkaluja.
Koulutusiltapäivän luennoilla käsitellään laadukkaan ja oikea-aikaisen ravitsemushoidon ja ravitsemusterveyden edistämisen toteuttamisesta potilas-, asiakas- ja asukasrajapinnassa.
Ohjelma:
12.30-12.35 | Tilaisuuden avaus Sari Rantanen, sote-johtaja Satakunnan hyvinvointialue |
12.35-13.00 | Ravitsemusterveyttä edistetään vaikuttavasti yhteistyössä Sirpa Sarlio, neuvotteleva virkamies, STM |
13.00-13.30 | Ravitsemusterveyden edistäminen HYTE-työn näkökulmasta Laura Ramstadius, Hyte koordinaattori |
13.30-14.00 | Ravitsemushoitosuosituksen tavoitteet ja keskeinen sisältö Ursula Schwab, ravitsemusterapian professori, Itä-Suomen yliopisto |
14.00-14.30 | Kahvitauko |
14.30-15.00 | Eri ammattiryhmien rooli ravitsemushoidossa Soile Ruottinen, erityisasiantuntija VRN |
15.00-15.30 | Vajaaravitsemusriskin arviointi Annamaija Leppimäki, ravitsemusterapeutti |
15.30-15.55 | Ravitsemushoitosuositus ateriapalveluiden toteutuksessa, Anu Mikkola, ravitsemussuunnittelija, Kymijoen Ravintopalvelut Oy, TtM |
15.55-16.00 | Loppusanat Sirpa Sarlio, neuvotteleva virkamies, STM |
Ohjelman muutokset ovat mahdollisia.
Voit ilmoittautua joko paikan päälle Satasairaalaan tai etäosallistujaksi (Teams-yhteys).