Nyt on sopiva hetki tehdä sosiaalinen raportti!
Sosiaalinen raportointi on tärkeä tapa tehdä rakenteellista työtä. Se tarkoittaa työssä saadun nk. hiljaisen tiedon näkyväksi tekemistä. Asiakastietojärjestelmiin ei (vielä) voi kirjata havaintojaan yhteiskunnasta, lainsäädännön epäkohdista tai toimivista kirjauksista, näkemiään kohtuuttomia tilanteita tai todistamiaan onnistumisia – näitä varten on kuitenkin onneksi olemassa oma lomakkeensa.
Katso Etelä-Savossa tehty lyhyt (n. 2,5 min) video siitä, mitä sosiaalinen raportointi tarkoittaa: https://youtu.be/t4XAwQSOK9o?si=mCX1CJ-x2O8rbbbA
Sosiaalisen raportoinnin lomake ei vaadi kirjautumista, sen kun klikkaa auki ja raportoi havaintonsa!
Lomake on aina käytettävissäsi ja löytyy nyt helposti myös Satakunnan hyvinvointialueen nettisivuilta: https://satakunnanhyvinvointialue.fi/ammattilaiset-ja-opiskelijat/ (skrollaa sivua alas).
Haastamme jokaisen Satakunnan sosiaalialan ammattilaisen, sosiaalihuollon tiimin sekä sosiaalihuollon asiakkaan tekemään sosiaalisen raportin!
Raportin voi tehdä koska tahansa. Raportin voi tehdä yksin tai yhdessä, tiiminä. Raportoitava asia, havainto tai ilmiö voi olla positiivinen tai negatiivinen. Se voi toimia ideana uusille kehittämistoimille tai pohjatietona päätösten tukena. Raportit tukevat muuta tietoa (esim. tilastotietoa, tutkimustuloksia, asiakastietoa) tuoden niihin uutta näkökulmaa ja selityksiä.
Toimintaa toteuttavat Sosiaalialan osaamiskeskus Pikassos ja Kestävän kasvun Satakunta 2 -hankkeen Rakenteellisen sosiaalityön raportointi -osa-alue yhteistyössä.
Tämä haaste on osa Satakunnan Rakenteellisen sosiaalityön viikon ohjelmaa, katso koko viikon sisältö: https://satainno.fi/rakenteellisen-sosiaalityon-viikko-4-3-8-3-2024/
Lisätietoa ja vaikka esittelyn aiheesta tarjoavat:
Minka Leino-Holm, sosiaalialan osaamiskeskus Pikassos, minka.leino-holm@pikassos.fi
Mari Lönnberg, Kestävän kasvun Satakunta 2 -hankkeen Rakenteellisen sosiaalityön raportointi -osa-alue, mari.johanna.lonnberg@sata.fi